Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Tool kritieke temperatuur liggers

Ook voor stalen liggers biedt Bouwen met Staal een gratis XLS-tool waarmee u de kritieke temperatuur kunt bepalen. De tool berekent de kritieke temperatuur van de ligger als functie van de benuttingsgraad.

Daartoe voert u vooraf de overspanning van de ligger en de vloer in, de permanente en veranderlijke vloerbelastingen, het profieltype en de staalsoort. Hieruit volgt het minimaal benodigde profiel voor de ligger, op basis van het ontwerp en bij kamertemperatuur (20 ºC). Uiteraard kunt u zelf kiezen voor een zwaarder profiel of voor een hogere vloeigrens. Voor het verkozen liggerprofiel doet de tool vervolgens opgaaf van de kritieke staaltemperatuur. Bij de berekening zijn de effecten van een niet-uniforme verdeling van de temperatuur over de doorsnede van de ligger en bij de opleggingen verdisconteerd.

Net als de programma’s voor stalen kolommen is ook ‘Kritieke staaltemperatuur van liggers’ beschikbaar in een uitvoering voor Windows of een voor Apple. Net als de programma’s voor stalen kolommen is ook ‘Kritieke staaltemperatuur van liggers’ beschikbaar in een uitvoering voor Windows of een voor Apple.

  • Foto’s: Pop Up Luggage Space, Cruise Terminal Rotterdam (TomDavid Architecten, foto’s: Ossip van Duivenbode).
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey