Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

LOCAFI – Ontwerp van kolommen blootgesteld aan lokale branden Deze ontwerphandleiding geeft een methode voor het bepalen van de temperatuurontwikkeling van een stalen kolom bij blootstelling aan een lokale brand, volgens de Eurocodes 1 en 2. Bij het ontwerpmodel gaat een beschrijving van de tools voor het modelleren van lokale branden (waaronder OZone) en ontwerpvoorbeelden.
Daarnaast belicht de publicatie hoe de brandwerendheid van de kolom is vast te stellen conform Eurocode 3.

De publicatie is een van de resultaten van het project LOCAFI-plus van het Research Fund for Coal and Steel (RFCS) van de Europese Gemeenschap. Aan dit project is meegewerkt door verschillende technische universiteiten en kennisinstituten in EG-landen, waaronder de universiteiten van Luik en Ulster, Steel Construction Institute (Verenigd Koninkrijk), Bauforumstahl (Duitsland) en Bouwen met Staal (Nederland).

  • De uitgave is hier gratis als PDF te downloaden. Op de downloadpagina vindt u eveneens (gratis) ‘LOCAFI+ Jurdische Context'. In dit rapport beschrijft Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal) de inzet van FSE in het gebouwontwerp en de procedure voor FSE-toepassing in Nederland.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey