Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Dit nooit meer…

6 februari 2017

Vlam in de pan staat op de tweede plaats van meest voorkomende oorzaken van woningbranden. Zo’n 23% van de branden in woningen is het gevolg van brand in de koeken- of frituurpan, zo blijkt uit recent onderzoek van Brandweeracademie en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Daarbij is in 17% van de gevallen een dodelijk slachtoffer te betreuren. Domotect, een pas gestart technologiebedrijf, wil hieraan snel een halt toeroepen met de nieuwe Stovebug: een fornuisknop die een waarschuwingssignaal afgeeft als de pan te lang op het vuur staat.

‘Er bestaan al rookmelders en kookbeveiligers die alarmeren of het gas Daniel de stroomtoevoer afsluiten als ze rook detecteren.’, onderkent Dingco Geijtenbeek van Domotect. ‘Maar dan kan ‘t al vaak te laat zijn. Je doet pas echt aan brandpreventie als je de voorkomt dat de rookmelder afgaat’.

De Stovebug is een universele knop die op elke bestaande elektrische kookplaat of gasfornuis past. De aanschaf van een nieuw inductie-toestel met kooktijdbegrenzing kan achterwege blijven. De knop heeft sensoren die vaststellen of een kookpit is ingeschakeld en laten in de kleuren groen, oranje en rood weten wat de status van het kookproces is. Als een pan langer dan 25 minuten op het vuur staat, klinkt een waarschuwingssignaal. Hierdoor voorkomt de Stovebug dat een pan wordt vergeten, droog kookt en vlam vat.

De Stovebug is vooral een uitkomst voor de senior die nog thuis woont. ‘Ouderen kunnen minder snel vluchten of doen soms de verkeerde dingen om een keukenbrand te blussen.’, aldus Geijtenbeek. Zo anticipeert de nieuwe vinding op de toenemende vergrijzing en het groeiend aantal zelfstandig wonende ouderen in ons land.
De Stovebug is onlangs in Nederland op de markt gebracht. In de loop van dit jaar volgt de introductie in naburige Europese landen.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey