Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Vindmachine

Op zoek naar producten voor brandwerende stalen puien? De gratis webtool Stalen Puien op brandveiligmetstaal.nl helpt u bij een vlotte en gerichte verkenning en keuze van de geschikte kandidaten. De tool ontsluit op een eenduidige en overzichtelijke manier alle relevante informatie over de brand- en rookwerendheid van een breed assortiment aan producten voor brandwerende gevels, wanden, ramen en deuren.

In de tool Stalen Puien kunt u de producten of productcombinaties (bijvoorbeeld een deur met stalen buitenbeplating en glazen bovenlicht) selecteren op testresultaat brandwerendheid (in minuten), brandwerendheidscriterium (E, I, W en combinaties daarvan), enkel- of dubbelzijdige brandwerendheid, testresultaat rookwerendheid en enkel- of dubbelzijdige rookwerendheid. Daarnaast kunt u kiezen op onder meer type pui (gevel, wand, raam, deur), kozijnvulling (glas, plaat, sandwichpaneel), afmetingen, naam van het product, naam van de leverancier en testrapport. Hoe meer selectiecriteria u aanvinkt, des te dichter bent u bij het product dat u zoekt. Onder de i-iconen worden de criteria kort toegelicht en verwezen naar de webmodule stalen puien op brandveiligmetstaal.nl voor aanvullende informatie.

Elke zoekresultaat is een samenvatting van onderzoek naar de brand- en rookwerendheid van het product of de productcombinatie. Efectis Nederland heeft zo’n ‘SVO+’ opgesteld op basis van het officiële testrapport dat hiervoor door de leverancier beschikbaar is gesteld. Het SVO+ kan ook zijn een beoordeling naar aanleiding van de brandproef. In aanvulling op de SVO+ biedt de tool productinformatie en verwijzingen naar de leverancier.

Alle opgenomen producten voldoen aan NEN 6069, de norm voor het bepalen en classificeren van de brandwerendheid van scheidingsconstructies. Alle proeven zijn uitgevoerd volgens geldende testnormen zoals EN 1364 (voor vliesgevels en wanden) en EN 1634 (voor deuren). De tests en beoordelingen zijn uitgevoerd door erkende brandonderzoeksinstellingen (‘notified bodies’) waaronder Efectis Nederland, WFRGent (België), CTICM (Frankrijk) en IBS (Oostenrijk).

In de tool zijn producten opgenomen van Agentor Bouwtechniek, ODS Dak- en geveltechniek, Reynaers, Vetrotech Saint-Gobain Benelux.

Wilt u uw product ook in de tool Stalen puien laten opnemen? Of wilt u een bestaande opname wijzigen of aanvullen? Neem dan contact op met Ralph Hamerlinck van Bouwen met Staal. De kosten van een nieuwe opname bedragen € 250 per product. Bestaande vermeldingen worden door Bouwen met Staal kosteloos aangepast aan de hand van uw informatie en documenten.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey