Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Even afkoelen van de zomerzon?

14 juli 2010

Bezoek de Open Dag van het Peutz Laboratorium voor Brandveiligheid in Roermond. Op woensdagmiddag 22 september a.s. heten Gerard Perquin en Jacques Mertens van Peutz u welkom met hun toelichting op het belang van gecertificeerde brandproeven en de rol daarbij van het eigen brandlaboratorium. Dit voorjaar werd het lab erkend als officiële onafhankelijke faciliteit voor het beproeven van deuren, wanden en plafonds, volgens NEN 6069 en verwante Europese normen. Tijdens de Open Dag krijgt u een rondleiding door het lab en u bent getuige van een heuse brandproef in de nieuwe oven.

Met de erkenning door de Nederlandse Raad voor Accreditatie zijn de resultaten en rapporten van de metingen aan wanden, deuren en plafonds in het Peutz-lab nu overal in Europa geldig. Producenten en leveranciers mogen de data gebruiken bij CE-markering van de beproefde producten. De nieuwe oven in het lab is 4 m breed, 3 m hoog en kantelbaar. In de verticale stand is er plaats voor deuren, wanden en andere 'staande' bouwdelen; in horizontale positie zijn liggende elementen zoals vloeren en plafonds te testen. De oven werkt op gasbranders die de temperatuur in de oven binnen een half uur, volgens een genormeerde kromme opvoeren naar ruim 800 °C. Na een uur bedraagt de temperatuur bijna 1000 °C. Het proefstuk wordt zowel visueel als met meetapparatuur beoordeeld op criteria als oppervlaktetemperatuur, vlamdichtheid en warmtestraling.

Peutz hoopt de accreditatie in de toekomst uit te breiden voor bijvoorbeeld vloeren en doorvoeringen. De onderneming is actief binnen EGOLF, de overkoepelende organisatie van Europese brandlaboratoria.

Op temperatuur gekomen voor de Open Dag? U kunt zich aanmelden door te mailen naar info@mook.peutz.nl of te faxen naar (024) 358 51 50. Daarna ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Bij grote belangstelling herhaalt Peutz de Open Dag een dag later, op donderdag 23 september. Bij uw aanmelding kunt u aangeven of u eventueel ook op die datum kunt.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey