Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Brandveiligheid volgens Eurocode geboekstaafd

16 april 2010

Adviseur, auteur, docent, lid van normcommissies en werkgroepen, pleitbezorger van Fire Safety Engineering met het natuurlijke-brandmodel, drijvende kracht achter deze website: op het gebied van brandveiligheid kunt u Ralph Hamerlinck in diverse hoedanigheden tegenkomen. Zijn nieuwste verdienste als auteur heet 'Brand. Brandveiligheid en berekening van de brandwerendheid van staalconstructies voor gebouwen volgens Eurocode 3'. De ondertitel maakt in één zin duidelijk dat dit boek vooral is bedoeld voor de constructeur (bij het ingenieursbureau, (staal)bouwbedrijf of gemeentelijk bouwtoezicht). Maar ook de bouwkundig ontwerper, bouwadviseur, plantoetser, brandpreventist, docent en student kunnen er wat van opsteken. Het boek opent met de doelstellingen van brandveiligheid in relatie tot het gedrag van een brand en de mogelijke maatregelen om te voldoen aan de brandveiligheidseisen volgens Bouwbesluit. Voor het berekenen van de brandwerendheid van een staalconstructie tegen bezwijken levert de publicatie twee rekenmodellen. Het eenvoudige model is geschikt voor trekstaven, kolommen en liggers; de geavanceerde versie voor geïntegreerde liggers met beklede óf onbeklede onderflens. Hoofdstuk 3 is geheel gewijd aan Fire Safety Engineering (FSE). Vier scenario's worden belicht die al in de praktijk via FSE worden berekend: staalconstructies bij natuurlijke brand zonder en met flashover, staalconstructies buiten gebouwen (bijvoorbeeld buiten de gevel en bovendaks) bij natuurlijke brand, en het systeemgedrag van staalconstructies met staalplaat-betonvloeren bij een standaardbrand. Het boek vervult zijn naslagfunctie in het afsluitende hoofdstuk met ontwerptabellen voor het bepalen van onder meer de sterkte-reductiefactor, doorsnedeklasse en kritieke temperatuur van staalprofielen.

  • 'Brand' is de tweede uitgave in een nieuwe boekenserie over (constructief) ontwerpen en detailleren van staalconstructies volgens de Eurocodes.

    Vorig jaar verscheen 'Staal-beton. Toepassing en berekening van staal-beton constructies voor gebouwen volgens Eurocode 4 bij normale temperatuur en brand'. Klik hier voor meer info over dit eerste boek.
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey