Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Puientool genomineerd voor Innovatieprijs Brandveiligheid

6 april 2011

Het webtool ‘Brandwerende stalen puien’ – nog maar net on line op deze website – is genomineerd voor de Innovatieprijs Brandveiligheid 2011. Deze jaarlijkse prijs van SBR waardeert ideeën, concepten, producten en diensten die op een vernieuwende wijze nieuwe of bestaande brandveiligheidskennis aan de man/vrouw brengen en zo een bijdrage leveren aan de brandveiligheid van gebouwen in Nederland.

Het puientool is één van de drie kanshebbers. Een vakjury koos het trio uit in totaal 17 inzendingen. Tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres, 21 april a.s. in het Spant! In Bussum krijgt elke genomineerde enige plenaire spreektijd om de eigen inzending onder de congresdeelnemers aan te prijzen. Daarna beslist het publiek wie de winnaar is. De prijs wordt uitgereikt door SBR-directeur Jack de Leeuw.

Het nieuwe puientool ondersteunt ontwerpers en adviseurs bij de oriëntatie en selectie van producten voor brandwerende scheidingsconstructies (gevels, binnenwanden, ramen en deuren) en helpt bij het beoordelen van de producten op hun brandveiligheidsprestaties en -toepassingsmogelijkheden. Bouwplantoetsers, aannemers en medewerkers bouwtoezicht en brandweer kunnen via het tool snel de brandwerendheidsgegevens van de verkozen producten controleren.
De producten zijn te selecteren op onder meer testresultaat brandwerendheid (in min.), criterium brandwerendheid (E, I, W en combinaties daarvan), enkel- of dubbelzijdige brandwerendheid, testresultaat rookwerendheid en op testnorm. Elk zoekresultaat begint met een uitgebreide samenvatting van onderzoek (test en/of beoordeling). Deze SVO+ is opgesteld door Efectis Nederland op grond van de officiële testrapporten.

Efectis Nederland en Bouwen met Staal ontwikkelden het tool, met steun van M2I Materials Innovation Institute, de Technische Commissie ‘Brandveiligheid staalconstructies’ van de vereniging Bouwen met Staal en de architectenbureaus Cepezed en Oudshoorn. Agentor, ODS, Oskomera en Vetrotech Saint-Gobain Benelux zijn de eerste leveranciers die met meerdere producten meedoen. Op dit moment zijn zo’n 30 producten in het systeem opgenomen.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey