Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Brandveiligmetstaal.nl uitgebreid met sprinklerinstallaties

23 juni 2011

Een sprinklerinstallatie biedt perspectief op een aanzienlijke reductie van de brandwerendheidseisen voor de hoofddraagconstructie en scheidingsconstructies, zoals wanden, vloeren en gevels. Is de hoofddraagconstructie van staal, dan is het mede dankzij de sprinkler mogelijk om de constructie geheel of gedeeltelijk in het zicht te houden en te besparen op brandwerende bekleding. Maar de aanschaf van zo’n installatie gaat uiteraard niet over één nacht ijs. Informatieve hulp bij de overwegingen en afwegingen om sprinklers in het gebouw toe te passen, is sinds kort te verkrijgen op www.brandveiligmetstaal.nl.

Het nieuwe onderdeel sprinklerinstallaties geeft praktische informatie over de verschillende sprinklertypen en -systemen en behandelt de voornaamste installatie-aspecten, zoals het kiezen van de aanspreektemperatuur, de watervoorziening, de dekking en het sprinklermeldsysteem. Ook de regelgeving wordt toegelicht. Aan bod komen de normen voor sprinklerinstallaties NEN-EN 12845 en NEN 1073:2010, de voorschriften voor de meldinstallaties in NEN 2535:2009 en de voorwaarden voor het toepassen van sprinklers op basis van gelijkwaardigheid.

Onder de button ‘certificering en controle’ hangt de toelichting op het product- en het inspectiecertificaat. Sinds de invoering van het Gebruiksbesluit dienen deze beide certificaten in het bezit te zijn van de gebouweigenaar. Op het productcertificaat, afgegeven bij oplevering van de installatie, is aan te tekenen dat de sprinkler tevens zorgt voor het koelen van de staalconstructie bij brand.

De sprinklerinformatie wordt gecompleteerd door voorbeelden van gesprinklerde stalen verdiepinggebouwen, zoals kantoorgebouw Fifty Two Degrees (Nijmegen), Hogeschool InHolland (Rotterdam), Hotel Tulip Inn (Delft) en bioscoop Utopolis (Almere).

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey