Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Rotterdam-Rijnmond lanceert 'digitale sirene'

2 september 2011

Morgen (zaterdag 3 september) lanceert de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) haar nieuwe digitale informatie- en alarmeringssysteem Rijnmondveilig.nl. Om 15:00 uur en in het bijzijn van de directeuren van de betrokken hulpdiensten en burgemeesters en raadsleden van 19 gemeenten binnen de regio geeft VVR-voorzitter Ahmed Aboutaleb het officiële startsein op het Willemsplein in Rotterdam, tijdens de Wereldhavendagen. Een beter evenement voor de publieke introductie is nauwelijks denkbaar: de Wereldhavendagen trekken traditiegetrouw vele inwoners van Rotterdam en omstreken en juist voor hen is Rijnmondveilig.nl bestemd.

De website geeft de burgers tips om de kans op brand en andere incidenten te verkleinen en alarmeert bij de grotere calamiteiten. Een Rijnmond Alarm wordt verstuurd via onder meer e-mail, SMS en social media als Twitter en Facebook. Ook RTV Rijnmond wordt ingeschakeld. Dat alles in aanvulling op de bekende sirene.

Met het uitgebreide pakket aan communicatieinstrumenten is VRR in staat bij grotere incidenten zo veel mogelijk mensen zo snel mogelijk te waarschuwen. De technologie achter het systeem is dezelfde als dat van het landelijke AMBER Alert, waarmee politiekorpsen vermiste kinderen opsporen. Met ‘één druk op de knop’ zijn alle communicatiemiddelen binnen het systeem te vullen met een alarm- of informatiebericht. De aanvullende informatie is op de website te vinden.

• www.rijnmondveilig.nl

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey