Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Over twee weken: Nationale Brandpreventieweken

16 september 2011

Al sinds 2000 staan de weken van de oktobermaand te boek als ‘Nationale Brandpreventieweken’. Zo ook in 2011. ‘Wat doe JIJ bij brand?’ luidt dit jaar het verbindende thema van de campagne, waarmee NVBR, NIFV, de Nederlandse Brandwondenstichting en Consument en Veiligheid het brede Nederlandse publiek attenderen op het belang van brandpreventie.

Een belangrijke intermediaire rol binnen de campagne is weggelegd voor de brandweerkorpsen. Immers, de brandweer is vaak al actief in brandveiligheidsvoorlichting en onderhoudt daarbij de meest directe, persoonlijke contacten met de burgers. Voor hun medewerking aan de campagne ontvangen de gemeentelijke en regionale korpsen een pakket voorlichtingsmaterialen, waaronder posters en folders en (links naar) korte promotievideo’s en instructiefilms.

Inspiratie voor de praktische aanpak van de publieksvoorlichting vindt de brandweer op de campagnewebsite www.brandpreventieweek.nl. De Preventie Hall of Fame van de site geeft omschrijvingen van acties van verschillende korpsen tijdens eerdere brandpreventieweken. Voor de editie 2011 heeft de regio Brabant Noord haar concept al klaar: informatieve bezoekjes aan ruim 250 basisscholen, per brandweerwagen en onder de bezielende leiding van Professor Blussemans.

www.brandpreventieweek.nl

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey