Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Constructieve brandveiligheidskennis in drie delen

8 januari 2018

Kennis heb je in verschillende vormen: declaratieve kennis (het vermogen om de feiten en begrippen op zich te onthouden), procedurele kennis (de capaciteit om deze feiten en begrippen te vergaren, op te slaan en weer op te roepen) en strategische kennis (de bekwaamheid om de verworven informatie doeltreffend en doelmatig in te zetten). Als het gaat om de brandveiligheid van staal- en staal-betonconstructies wordt u in al deze drie kennismodaliteiten ‘bijgespijkerd’ tijdens de driedelige cursus ‘Brand en brandveiligheid van staal- en staal-betonconstructies’, vanaf donderdag 8 maart a.s. in De Meern.

Tijdens de eerste middag-/avondbijeenkomst – donderdag 8 maart a.s. – wordt vooral uw voorraad declaratieve en procedurele kennis ververst en aangevuld. Ralph Hamerlinck (brandveiligheidsadviseur bij Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) gaat dan in op de verschillende concepten voor brandveilige gebouwen, de brandveiligheidseisen voor hallen en verdiepinggebouwen en de eisen voor de brandwerendheid van de draagconstructies en gevels volgens Bouwbesluit 2012.

Aan de hand van deze eisen zet hij de diverse, praktische en economische oplossingen voor de constructieve brandwerendheid uiteen: mét brandwerende bescherming van de constructie (via bijvoorbeeld brandwerende plaat, mortel of coating) maar ook zónder (onbeschermd staal). Daarna worden de belastingen bij brand volgens EN 1991-1-2 en de mogelijkheden van Fire Safety Engineering (FSE) uit de doeken gedaan.

De introductiedag vormt de opmaat tot meer strategische kennis voor het doeltreffend en overtuigend ontwerpen en detailleren van staal- en staal-betonconstructies op brandveiligheid tijdens de beide vervolgdagen.

Donderdag 15 maart staat geheel in het teken van het berekenen van de brandwerendheid van staalconstructies volgens EN 1993-1-2 en het toepassen van Fire Safety Engineering (FSE), gevolgd door demonstraties van handige rekentools als Ozone (voor het bepalen van de temperatuurontwikkeling bij natuurlijke brand en de thermische respons van de staalconstructie, op basis van EN 1991-1-2) en CaPaFi (berekening van de opwarming van staalconstructiedelen bij branden in parkeergarages, volgens EN 1991-1-2).

Op de afsluitende cursusdag, donderdag 22 maart, krijgt Ralph Hamerlinck gezelschap van Rob Stark (directeur/constructief ontwerper bij IMd Raadgevende Ingenieurs) voor een gezamenlijk exposé van het rekenen aan staal-betonconstructies bij brand volgens EN 1994-1-2. Hierbij worden de opties getoond van de rekentools Potfire (betongevulde buiskolommen), Gligger (geïntegreerde stalen liggers) en MACS+ (staalplaat-betonvloeren met stalen liggers). De demonstratie van MACS+ wordt ingeleid met een verklaring van het fenomeen ‘membraanwerking’ bij staalplaat-betonvloeren op stalen liggers en hoe u daardoor kunt besparen op brandwerende bescherming van de vloerconstructie.

Deelnemen aan de cursus kost € 1.335 (voor bedrijfsleden Bouwen met Staal) of € 1.565 (voor overige deelnemers), p.p., excl. btw. Bij de prijs inbegrepen: een uitgebreide syllabus met de presentatiesheets en de Bouwen met Staal-boeken ‘Brand – Eurocode 3’ en ‘Staal-beton – Eurocode 4’. Deelnemende constructeurs ontvangen bovendien 8 KE/PE-punten (permanente-educatiepunten) voor het Constructeursregister.

  • Het cursusprogramma en het aanmeldingsformulier vindt u hier.
  • Foto’s: Dutch Engineering (boven) en JG Cladding.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey