Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Brandveilig parkeren

24 oktober 2017

Brandveiligheid van parkeergarages. De opvattingen over worst case brandscenario’s, uitbrand-scenario’s en de inzet van brand- en rookbeheersingsinstallaties bij parkeergarages lopen in de praktijk sterk uiteen. Vaak zijn dergelijke installaties wel aanwezig, maar over hun effectiviteit en het rendement verschillen de meningen evenzeer. Alle aanleiding voor het Middagsymposium 'Parkeren op eigen risico', woensdag 22 november a.s. in CineMec, Ede.

Tijdens de parallelsessies van deze ‘praktijkdag’ van Nieman Raadgevende Ingenieurs worden brandveiligheidsadviseurs, brandweerfunctionarissen, ontwikkelaars, bouwers en beheerders van parkeervoorzieningen nader ingelicht over een viertal ‘hot items’ in brandveiligheid van parkeergarages. De sprinklerbeveiliging van parkeergarages wordt belicht door John van Lierop (European Fire Sprinkler Network). Jeroen Drenth (Continental Car Parks) en Sigrin Drost (Nieman) gaan gezamenlijk in op de brandveiligheid van natuurlijk geventileerde parkeergarages. Stan Veldpaus (Colt) behandelt de certificering van rookbeheersingsinstallaties en Pieter Vliex (Q-park) neemt het woord over het beheren van parkeergarages.

Na de parallelsessies betreedt Lieuwe de Witte (Brandweeracademie) het plenaire podium met zijn uitzetting van mogelijk repressief optreden bij parkeergaragebranden, gevolgd door Ruud van Herpen (Nieman) over brandscenario’s en risicoprofiel van parkeergarages.
Trendwatcher Richard van Hooijdonk leidt het programma in met zijn toekomstvisie op mobiliteit en parkeren.

Aan deelname kleven geen risico's. U meldt zich hier aan en betaalt een deelnamevergoeding van € 195,-- (per persoon). Brandveilig parkeren is mogelijk op de buitenterreinen vóór en naast het CineMec-gebouw.

  • Programma en info
  • Afbeeldingen: Begin dit jaar is Aan de Stegge Twello gestart met de bouw van parkeergarage P+R Driebergen-Zeist met 600 parkeerplaatsen, naar ontwerp van Groosman architecten. Nieman Raadgevende Ingenieurs berekende de natuurlijk geventileerde garage op een doorgaand autobrandscenario (‘local traveling fire’). Hierbij is aangetoond dat nadere brandcompartimentering en brandwerende bescherming van de stalen draagconstructie niet nodig zijn. Meer info
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey