Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

De integrale aanpak

11 november 2013

Of ’t nu gaat om bouwkundige, installatietechnische en/of organisatorische maatregelen, ze zullen pas écht doeltreffend en economisch zijn als ze deel uit maken van een integrale visie en aanpak van de brandveiligheid; al vanaf het voorlopig ontwerp en (’t liefst) in constructief overleg met de toetsende instanties. Vanuit die overtuiging organiseert PAO (Stichting PostAcademisch Onderwijs) op 21 en 22 november a.s. de cursus ‘Brand: een integrale aanpak’.

De cursus richt zich op díe disciplines die in de ontwerpfase direct met het vraagstuk ‘brand’ van doen hebben: architecten, constructeurs, brandveiligheidsadviseurs en medewerkers bij bouwtoezicht en brandweer. Zij krijgen praktische kennis aangereikt over een breed scala aan onderwerpen die belangrijk zijn voor ‘het brandveilig ontwerp’, zoals constructieve eisen en oplossingen (door Ralph Hamerlinck, Adviesbureau Hamerlinck), de invloed van de brandweer op het (brandveilig) ontwerp (door René Schage, Brandweer Twente) en de methode Beheersbaarheid van Brand (door Klaas Jan de Boer, SAVE/Oranjewoud).

Het hot item van de tweede cursusdag is Fire Safety Engineering (FSE). Hierbij komen onder meer aan bod: natuurlijke brandconcepten (Ruud van Herpen, Nieman), FSE bij veilig vluchten en rookbeheersing (Björn Peters, DGMR) en FSE van brandoverslag (Jur van Oele, Peutz).

Foto: NEN.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey