Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Handboek ondersteunt toepassing Bouwbesluit 2012

7 februari 2014

Het bekende Praktijkboek Bouwbesluit 2012 heeft een opvolger: Handboek Bouwbesluit 2013. Deze nieuwe BIM Media-uitgave zet – in tegenstelling tot de voorgaande editie 2012 – de verschillen uiteen tussen het oude Bouwbesluit 2003 en bijbehorend Gebruiksbesluit en het huidige Bouwbesluit 2012. Voor de correcte toepassing van het Bouwbesluit 2012 biedt het boek duidelijke richtsnoeren, vergezeld van aandachtspunten om misverstanden of onjuiste interpretaties te voorkomen. Per afdeling van het Bouwbesluit worden de eisen aangegeven voor nieuwbouw, tijdelijke bouw, verbouw en bestaande bouw en de onderlinge verschillen toegelicht. De Bouwbesluit-voorschriften worden verhelderd met in totaal 95 tabellen en 197 afbeeldingen. Ook voorbeelden van gelijkwaardige oplossingen ontbreken niet.

Dit informatie-aanbod maakt de publicatie tot een praktische houvast bij ontwerp, plantoetsing, uitvoering en controle van de vereiste voorzieningen, onder meer op het gebied van brandveiligheid. Een aanrader voor de minder ervaren Bouwbesluit-gebruiker én voor de doorgewinterde toepasser.

Auteur van het boek is dr.ir. M. van Overveld (Van Overveld Bouwbesluit Advies). Hij is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het Bouwbesluit 2012.

  • Het Handboek Bouwbesluit 2013 is te bestellen via: www.bimmedia.nl De uitgave kost € 89,95, incl. btw.
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey