Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Innovaties op Nationaal Brandveiligheidscongres

7 april 2014

Donderdag 17 april a.s. is eventcenter CineMec het toneel van het Nationaal Brandveiligheidscongres. Naast het dagvullend congres en de vakexpo (inclusief stand van Bouwen met Staal ter presentatie van deze website) wacht de bezoeker de uitslag van de Innovatieprijs Brandveiligheid 2014. Deze prijs voor vernieuwende concepten, producten en diensten in brandveiligheid wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Ook dit jaar bepalen de bezoekers wie de winnaar wordt. Tijdens het congres kiezen ze hun favoriet uit de drie genomineerden die organisator SBRCURNet vorige week bekend heeft gemaakt. De genomineerden zijn:

CU-LT brandklep op afstand is een gecertificeerde oplossing voor het plaatsen van een brandwerende klep op afstand van de wand. Brandkleppen dienen te worden aangebracht volgens de voorwaarden die vastliggen in de testrapporten. De praktijk is echter dikwijls anders: de installatie gebeurt op de bouwlocatie en maar al te vaak wordt het blad van de klep (onbedoeld) niet precies midden in de wand geplaatst. Om dergelijke onveilige toepassingen te voorkomen, is er nu de CU-LT brandklep op afstand, geschikt voor een brandwerendheid tot 90 minuten.

Flex Tube en Flex Box zijn twee productinnovaties. Beide kabelboxen zijn op elk gewenst moment te openen voor het verwijderen van een bestaande kabel of het doortrekken van een nieuwe. Hierdoor wordt het risico op niet-herstelde doorbrekingen van brandwerende afdichtingen tot het minimum beperkt. Beide producten zijn getest volgens NEN 1366-3 ‘Bepaling van de brandwerendheid van installaties – Deel 3: Afdichtingen voor doorvoeringen’.

Safety Crete staat voor een brandveilige betonvloer, speciaal ontwikkeld voor ruimten waarin (zeer) brandbare vloeistoffen worden geproduceerd, opgeslagen of verladen óf plaatsen waar met deze stoffen wordt gewerkt. Door toepassing van ‘zeer open’ beton (Safety Crete) ontstaat een vlakke vloer met een groot absorberend vermogen. De brandbare vloeistof zakt vrijwel direct weg in het Safety Crete, waardoor uitdamping en daarmee het brandvermogen in de ruimte sterk wordt verminderd.

De vakjury koos de drie kanshebbers uit een breed scala aan inzendingen. De jury bestond uit: Emiel van Wassenaar (VVBA), Arjen de Kort (Vakmedianet, Brandveilig.com), Fred Redeker (voormalig hoofd veiligheidsregio Haaglanden), Leo Oosterveen (BBN) en Barbera Peters (SBRCURnet).
Tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres, voorafgaand aan de publieksstemming, geven de ‘geestelijke vaders’ een korte toelichting op hun genomineerde innovaties.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey