Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Handige hulp bij profielkeuze

29 augustus 2014

Een van de belangrijke aspecten van het dimensioneren van staalconstructies op brandwerendheid is een verantwoorde keuze van de profielen voor de kolommen, liggers en stabiliteitsverbanden. Een handige hulp bij die keuze is de nieuwe app Staalprofielen 2.0.

In de app, een uitgave van Bouwen met Staal, kunt u op uw Android- of Apple mobiel of tablet snel en 24 uur per dag een selectie maken uit een ruim assortiment van staalprofielen die in de bouw gebruikelijk zijn. De app-bibliotheek is gevuld met H-, I- en U-profielen van balkstaal, profielen van stafstaal (zoals hoekprofielen en T-stukken), stripstaal, staven voor betonwapening en ronde, rechthoekige en vierkante buizen. Bij elk profiel worden de voornaamste technische gegevens en beschikbare staalsoorten en afmetingen verstrekt.

Is de keuze gemaakt, dan kunnen de profielen via de bestellijst in de app direct worden besteld bij een van de leveranciers onder de tab ‘staalhandel’. Alle profielen zijn doorgaans uit voorraad leverbaar.

De app is gratis beschikbaar op Google play voor tablets en mobiele telefoons, zoals van Samsung, die ‘draaien’ onder Android (3.0 of hoger). Voor de i-Phone, i-Pad en i-Pod touch onder iOS (7.0 of hoger) ligt de app te wachten in de App Store op kosteloze upload.

Wie (nog) geen mobiel of tablet heeft óf er één bezit die werkt met een ander besturingsprogramma (z.a. Windows Phone) kan terugvallen op het gedrukte zakboekje Wegwijzer Constructiestaal. Deze Bouwen met Staal-publicatie uit 2013 levert bovendien aanvullende ontwerpinformatie, onder meer in de vorm van draagkrachtgrafieken.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey