Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Kwaliteit verzekerd

28 september 2014

Elk middel is zo goed als z’n toepassing. Dit adagium geldt (uiteraard) ook voor brandwerende coatings op staalconstructies. Een brandwerende coating is a priori prima in staat om een staalconstructie afdoende en blijvend effectief te beschermen bij brand. Maar of dat in de pratijk goed lukt, hangt niet alleen af van een adequaat ontwerp en een verantwoorde productkeuze maar ook van een correcte applicatie en van de beoordeling van het eindresultaat.

Om de toepassing van brandwerende coatings op al deze onderdelen goed op de rails te houden, is overleg, afstemming en interactie nodig tussen ontwerpers, (staal)bouwers, applicateurs en leveranciers. Om deze ‘ketensamenwerking’ te stimuleren, zijn de vier disciplines van harte genodigd op het middagseminar ‘Kwaliteit verzekerd’ van Bouwen met Staal en VVVF.

Tijdens dit seminar op de Nationale Staalbouwdag, aankomende donderdag in Katwijk aan Zee, gaan de deelnemers onder aanvoering van Inge Janse met elkaar in debat over de diverse aspecten van brandwerende coatings op staal. De dialoog resulteert, zo hopen de organisatoren, in een heldere consensus over samenwerking voor ‘meer en beter brandwerende coating’. Voor die samenwerking dien je natuurlijk ook weet te hebben van de laatste ontwikkelingen in regelgeving en praktijk. Hiervoor zorgen de drie sprekers van het seminar. Na een leerrijke case uit de praktijk van Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) doet Bernard Lems, Technisch Commercieel Afgevaardigde van Aalterpaint, een boekje open over de concept-Europese richtlijn voor applicatie van brandwerende coatings. Aansluitend doet Willem Rinsma, directeur Business Development van Fiss Holland, het idee en de mogelijke opzet van een BRL (beoordelingsrichtlijn) voor brandwerende coatings uit de doeken.

  • Het middagseminar begint donderdag 2 oktober a.s. om 13:10 uur in de Lounge van Hangaar 2, Katwijk aan Zee. Het volledige programma vindt u hier
  • U kunt het seminar kosteloos bijwonen ná inschrijven voor de Nationale Staalbouwdag. Klik hier

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey