Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Brandveilig transformeren

30 mei 2017

De jaarlijkse BBN Studiedag is dit jaar op donderdag 23 november bij de Metaalunie in Nieuwegein. De alweer twaalfde editie van het evenement luistert naar het thema ‘Brandveilig transformeren’.

Transformeren is het omvormen van het gebouw voor een andere functie, bijvoorbeeld via herindeling, verbouwing of renovatie. Bekend zijn de veranderingen van een kantoorfunctie naar een woonfunctie, maar ook het omzetten van een woonzorgcomplex naar een appartementencomplex óf omgekeerd, zijn voorbeelden van transformeren. Centrale vraag hierbij: hoe stem je het niveau van de bouwkundige brandveiligheid af op de brandveiligheidsrisico’s bij de nieuwe gebouwfunctie? Zo heb je bij de transformatie van een kantoor- naar een woonfunctie – ofwel van een niet-slaapgebouw naar een slaapgebouw – doorgaans van doen met strengere brandveiligheidseisen.

Antwoorden op deze veelomvattende vraag komen tijdens de Studiedag naar voren in zes dagvullende, interactieve workshops. Onderwerpen van de workshops zijn: brandwerende deuren en brandwerend glas, brandwerende doorvoeringen, impregneermiddelen, platen, blokken, isolatiematerialen en bescherming constructies, rookwarmteafvoer en brandvertraging.

De Studiedag wordt ingeluid met een terugblik op 25 jaar BBN en wat er in dat kwart eeuw zoal is bereikt. Daartoe behoort de inmiddels 12e editie van de Essentiële bouwkundige controlepunten dat aan het einde van het programma officieel wordt uitgereikt.

  • Meer informatie, programma en aanmelden.
  • Foto’s: transformatie voormalig kantoorgebouw Shell (Toren Overhoeks) naar multifunctioneel gebouw met o.m. hotel, discotheek en woningen (A’DAM toren) (Claus en Van Wageningen Architecten).
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey