Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS


Geslaagde samenwerking

24 april 2012

Het multidisciplinair samenwerken aan de brandveiligheid van gebouwen stond centraal tijdens het seminar ‘Samenwerken aan brandveiligheid’ dat de Technische Commissie ‘Brandveiligheid van staalconstructies’ van Bouwen met Staal afgelopen vrijdag organiseerde bij Troned in Enschede. De sessie trok 50 deelnemers, waaronder een elftal brandveiligheidsadviseurs en een kleine 20 vertegenwoordigers van verschillende regionale brandweerkorpsen.
Het ochtendprogramma was voorbehouden aan lezingen over (structural) Fire Safety Engineering (FSE). De powerpointpresentaties van de inleiders kunt u hier in PDF-format downloaden.

Wáár is die brand?

Tijdens de praktijkmiddag waren de deelnemers onder meer getuige van een grootschalige beproeving van het gedrag van onbeschermde stalen vloerliggers bij brand. Eén ligger was aan beide uiteinden vrij opgelegd op een betonnen keerwand, de tweede ligger aan beide einden op de wand ingeklemd. Op de beide liggers lag een betonnen vloerplaat. De liggers werden vanonderaf gelijkmatig verhit met kookpuntbenzine. Na zo’n 120 minuten verhitting waren de liggers weliswaar doorgebogen, maar niet bezweken.

Vóór:

Ná:

• Het seminar Samenwerken voor brandveiligheid werd georganiseerd in samenwerking met NVBR, Arup, Efectis Nederland, Troned en Staalfederatie Nederland. Programma.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey