Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Handboek Brandbeveiliging verrijkt met FSE

9 oktober 2012

Het Handboek Brandbeveiliging – een losbladig naslagwerk van SDU – is aangevuld met drie hoofdstukken over Fire Safety Engineering (FSE). Auteur en brandveiligheidsadviseur Ralph Hamerlinck opent zijn 44 pagina’s dikke bijdrage met een nadere introductie van FSE van constructies. Na een duidelijk antwoord op het ‘wat en waarom van FSE?' gaat hij in op de Eurocodes. Deze nieuwe Europese normen voor het berekenen van constructies bieden de rekentechnieken voor de inzet van FSE in de praktijk. Aansluitend worden de methode van FSE met natuurlijke branden uit de doeken gedaan en handreikingen geboden voor gebruik van de methode volgens de Eurocodes.

FSE leent zich bij uitstek voor ‘open’, natuurlijk geventileerde parkeergarages. Aan dit toepassingsgebied zijn dan ook de vervolg-hoofdstukken gewijd. Hoofdstuk 13 trapt af met de praktijkrichtlijn Brandveiligheid stalen parkeergarages en recente projectvoorbeelden. De aanpak van Parkeergarage Medimall in Rotterdam – een ontwerp van Architectenburo C.R. Baart – komt uitgebreid aan bod in hoofdstuk 14. Bij dit project zijn dankzij FSE volgens het natuurlijk-brandconcept en aan de hand van de praktijkrichtlijn twee vliegen in één klap geslagen: het vereiste brandveiligheidsniveau en flinke besparingen op brandwerende bescherming van de stalen hoofddraagconstructie'.

De drie hoofdstukken FSE van constructies maken deel uit van de 42e aanvulling op het Handboek Brandbeveiliging dat overzicht en inzicht wil bieden in de veelomvattende en soms complexe regelgeving op het gebied van brandveiligheid. Het hoofdwerk bestaat uit drie ringbanden en een CD-rom waarop de inhoud van het boek én interessante video’s zijn opgeslagen. Na bestelling van het hoofdwerk ontvangt de abonnee drie keer per jaar een aanvulling en een keer per jaar een nieuwe CD.

  • Meer informatie over de uitgave en de bestelmogelijkheid zijn te vinden op www.sdu.nl. De informatie over FSE voor construcies is ook te vinden op deze website onder FSE en Parkeergarages.
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey