Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Brand bij de buren

18 december 2012

Infosteel, de Belgische zusterorganisatie van Bouwen met Staal, introduceert het handboek ‘Brandveiligheid en berekening van de brandwerendheid van staalconstructies’. De uitgave is te zien als de ‘Belgische vertaling’ van het Nederlandse boek ‘Brand’ dat Bouwen met Staal in 2010 heeft uitgebracht. Dat ‘Brand’ aan de basis heeft gestaan van de nieuwe publicatie blijkt uit de overeenkomstige opzet en inhoud.

Ook het boek van onze zuiderburen opent met een introductie van het begrip ‘brandveiligheid’ waarbij brandveiligheidsdoelstellingen, maatregelen, concepten en constructieve brandwerendheid voorbijkomen. De vervolg-hoofstukken zijn – net als in de Nederlandse evenknie – gereserveerd voor het berekenen van brandwerendheid aan de hand van modellen, Fire Safety Engineering, en een serie tabellen voor het eenvoudig bepalen van rekenparameters zoals de reductiefactor op belastingen bij brand, de profielfactoren bij I- en H-profielen en de kritieke staaltemperatuur van kolommen in verschillende staalsoorten (van S235 tot S460).

De auteurs van het Belgische boekwerk zijn de brandveiligheidsdeskundigen J.M. Fransen (Universiteit Luik), L.G. Cajot (ArcelorMittal) en R. Debruyckere (SECO en Universiteit Gent). Dit drietal heeft ervoor gezorgd dat het handboek meer dan voldoende ‘landseigen’ is. Zo is de paragraaf over brandveiligheidseisen (1.4) toegerust met een subparagraaf over de federale, gewestelijke en gemeentelijke regelgeving in België en Luxemburg. En zoals ‘t een Infosteel-uitgave betaamt, is het boek beschikbaar in het Nederlands én Frans.

• Meer informatie over het Belgische handboek en de bestelmogelijkheid vindt u op www.infosteel.be. Voor het Nederlandse boek 'Brand' kunt u terecht op www.bouwenmetstaal.nl

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey