Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Pleitbezorger brandveiligheidsscenario's

20 februari 2013

‘Vat op Brandveiligheid: werken met scenario's' luidt dit jaar het motto van het Nationaal Brandveiligheidscongres, 18 april in CineMec in Ede. De gedachte van organisator SBR achter dit adagium is dat de preventie en bestrijding van branden in onze gebouwde omgeving pas écht effectief kan zijn als al bij programmering en ontwerp van projecten wordt gedacht in realistische brandscenario’s: waar, wanneer en hoe kan brand in een gebouw ontstaan gelet op projectspecifieke aspecten als de gebouwfunctie, geometrie, indeling en compartimentering, vluchtmogelijkheden en het gebruik. Bij het denken in scenario’s, op basis van project-eigen risicoanalyses, hoort de integrale afweging en keuze van de verschillende brandveiligheidsmaatregelen (bouwkundig, constructief, installatietechnisch en organisatorisch). En dat resulteert in het vereiste veiligheidsniveau tegen lagere investeringen óf een hoger veiligheidsniveau bij gelijkblijvende kosten.

Wie meer wil weten over de praktische toepassing van dit scenario-denken, wordt op zijn wenken bediend tijdens het congres op 18 april met plenaire presentaties en parallelsessies. Een van de sessies is gewijd aan de implementatie van Fire Safety Engineering, juist de methode die uitgaat van realistische brandscenario’s. Het plenaire programma belooft lezingen van Gerrit Spruit (Brandweer Flevoland) over de (vermeende) tegenstelling tussen de brandweerdoctrine en brandveilig ontwerpen en het adviseurskoppel Peter van der Leur en Klaas Jan de Boer over Beheersbaarheid van brand. De regie van het congres, inclusief afsluitend debat, is in handen van de bekende TV-journalist Joost Karhof.

Het Nationaal Brandveiligheidscongres biedt tevens een Informatieplein waarop bedrijven en organisaties hun brandveiligheidsproducten en -diensten etaleren. Op het plein presenteert Bouwen met Staal deze website, www.brandveiligmetstaal.nl

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey