Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

FSE met natuurlijke branden in de Eurocodes

In 2008 zijn de Eurocodes geïntroduceerd in Nederland. Sinds de daaropvolgende wijziging van het Bouwbesluit, zijn de Eurocodes toe te passen als stelsel in plaats van het Nederlandse NEN-stelsel van TGB's (Technische Grondslagen voor Bouwconstructies).
Naar verwachting komen de TGB's in 2010 te vervallen en gelden dan de Eurocodes als enige, wettelijke bepalingsmethode voor constructies.

Een groot aantal delen van de Eurocodes handelt over belastingen en constructiematerialen als beton, staal, staal-beton en hout. Van elk deel bestaat een Nederlandse vertaling en een Nationale Bijlage (NB). Hierin liggen zaken vast die specifiek zijn voor Nederland. De delen met volgnummer '1-2' gaan over brand.
EN 1991-1-2 beschrijft de thermische en mechanische belastingen, waarmee bij brand rekening moet worden gehouden. De huidige NEN 6702 bevat onderdelen die vergelijkbaar zijn met EN 1991-1-2, zoals de standaardbrand. Maar de Eurocode biedt meer mogelijkheden, bijvoorbeeld met natuurlijke branden.

Brandwerendheidseisen in het Bouwbesluit komen niet in de Eurocodes. Immers, het veiligheidsniveau is een zaak van de individuele staten. De EN's geven de bepalingsmethoden. Hierbij zorgen de Nationale Bijlage (NB) voor afstemming op het lokale veiligheidsniveau.

Warm aanbevolen

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey