Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Lessons learned op Gevel 2018

19 januari 2018

Wat kunnen we in Nederland leren van de desastreuze brand in de Grenfell Tower, als het gaat om de brandveiligheid van gevels? Ralph Hamerlinck (brandveiligheidsadviseur bij Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) geeft er antwoord op tijdens een speciaal seminar op de vakbeurs Gevel 2018, woensdag 24 januari a.s. van 11:30-12:00 uur.

Tijdens het seminar geeft Ralph zijn visie op toedracht, verloop en gevolgen van de ramp die zich op 14 juni jl. in Londen voltrok en 71 dodelijke slachtoffers eiste. Daarbij gaat hij nader in op de rol van de gevel, als onderdeel van de algehele brandveiligheid van de Londense toren. Om te vervolgen met een projectie op Nederland: hoe groot is het gevaar op een ‘Grenfell-brand’ in ons land, wat zijn de belangrijke risico’s en wat moeten we (verder) doen om die risico’s tot het minimum te beperken? Bij dit veelomvattende item legt Ralph de focus op het brandveilig toepassen van staal in de gebouwgevel. Die brandveilige toepassing begint uiteraard in de ontwerpfase. Dat verklaart de seminartitel: ‘Brandveilige stalen gevels ontwerpen’.

  • Het seminar vindt plaats tijdens Gevel 2018 in Ahoy’ Rotterdam, op woensdag 24 januari a.s., aanvang: 11:30 uur. Deelname is gratis. Info en inschrijven
  • Foto's: Tasnim news (boven) en Metro Co.
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey