Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

2013: meeste miljoenenbranden

23 december 2013

Het jaar is nog niet voorbij en daarmee de cijfers over het vierde kwartaal nog niet voorhanden, maar nu al staat vast dat 2013 de boeken ingaat als het jaar met een record aantal miljoenenbranden. Over de eerste drie kwartalen van het jaar registreerde het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts) 109 grote bedrijfsbranden met een schadebedrag van één miljoen Euro of meer. Dit is het grootste aantal grote bedrijfsbranden sinds de start van de NIVRE-registratie in 1998. Het totale schadebedrag bedraagt ruim een half miljard euro. De grootste bijdragen komen van een brand bij een kunststofbedrijf in Zevenaar in het derde kwartaal (schade: € 65 miljoen), bij een afvalverwerkingsbedrijf in Alkmaar in juli (€ 57 miljoen) en een maand later bij een afvalverwerker in Leiderdorp (€ 14,5 miljoen). Het totale schadebedrag is overigens geen record. Dat staat met 571 miljoen Euro op naam van 2000, het jaar van de vuurwerkramp in Enschede.

Zeker één op de tien bedrijfsbranden ontstaat tijdens brandgevaarlijke werkzaamheden, constateert het Verbond van Verzekeraars. Om ondernemers bewust te maken van dit soort risico’s heeft het Verbond samen met Brandweer Nederland, VNO-NCW en MKB-Nederland onlangs de website checklistbrand.nl gelanceerd.

Met ingang van 2014 willen verzekeraars de gevolgschade vaker gaan verhalen op de veroorzaker van de brand, stelt het Verbond naar aanleiding van de schadecijfers. Het betreft dan vooral risicovolle bedrijven, die gevaarlijke stoffen opslaan, distribueren of gebruiken en daarbij de veiligheidsvoorschriften (voortdurend) overtreden of (aanhoudend) uiterst onzorgvuldig te werk gaan.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey