Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Nieuw kennisportal voor eigenaren en beheerders van gebouwen

14 juni 2015

Eigenaren van gebouwen zijn hoofdverantwoordelijk voor de brandveiligheid van hun gebouwen en daarin aanwezige inventaris, medewerkers en bezoekers. Het is dan ook a priori aan de gebouweigenaar om een visie op brandveiligheid te ontwikkelen, brandveiligheidsbeleid te formuleren en passende, doeltreffende brandveiligheidsmaatregelen te initiëren. Voor de vertaling van beleid naar maatregelen kan de eigenaar terecht bij adviseurs, brandweer, verzekeraars, branche- en kennisorganisaties en talrijke, uiteenlopende publicaties (van websites en -tools tot rapporten en brochures). Op 9 maart jl. is daar – speciaal voor gebouweigenaren en -beheerders – een informatieve ‘eerste-hulpverlener’ bijgekomen: www.brandveiliggebouw.nu.

SBRCURnet heeft dit onafhankelijke portal vervaardigd in samenwerking met BBN, NEN, NOVB, LBP|Sight, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Bouwen met Staal en leveranciers Gerco, Promat en Rockwool. De website geeft antwoord op vragen die veelal leven bij eigenaren en beheerders als ze hun brandveiligheidsdoelen moeten bepalen en staan voor de keuze van een brandveiligheidsconcept. De vragen en antwoorden zijn gerubriceerd onder thema’s (waaronder bouw- en verbouwvoorschriften, bedrijfshulpverlening en brandwerendheid materialen & constructies), gebouwsoorten (gebouwfuncties) en gebouwstaat (ontwerp, bouw, gebruik, verbouw).

Uiteraard zijn de vragen ook allemaal vindbaar via de vrije-zoekfunctie op de site. Een willekeurige greep: ‘Wat heeft de gemeente of de brandweer te zeggen over de brandveiligheid in mijn gebouw?’, ‘Wat is het doel van een sprinklerinstallatie?’ ‘Hoe zorg ik ervoor dat de brandwerendheid van een wand behouden blijft?’ en ‘Is de stalen gevel van mijn industriehal wel voldoende brandwerend?’ De antwoorden zijn afgestemd op de kennis en informatiebehoeften van de gebouweigenaar. Kort, bondig en in algemene bewoordingen worden de essenties van het onderwerp en de meest relevante aspecten van regelgeving, vergunning en handhaving, brandveiligheidsrisico’s en -aandachtspunten uit de doeken gedaan. Bij de antwoorden gaan verwijzingen naar ‘kennisproducten’ van SBRCURnet en de organisaties en bedrijven die hebben meegewerkt aan www.brandveiliggebouw.nu.

Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey