Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Tiende update in brandbestrijding en Fire Safety Engineering

10 september 2017

Woensdag 8 en donderdag 9 november a.s. viert het Nationaal Congres Fire Safety & Science haar 10e editie in successie. Waar is het feestje? Daar is het feestje: Kemperbergerweg 783 in Arnhem, het hoofdkwartier van congresorganisator IFV. Samen met Stichting Fellow FSE zet IFV het jubileum luister bij met een tweedaags programma rond de laatste ontwikkelingen, trends en activiteiten op het terrein van Fire Safety Engineering (FSE) en brandbestrijding. De plenaire lezingen en de deelsessies met workshops leggen de verbinding tussen brandpreventie en brandrepressie en koppelen wetenschap met praktijk.

Tijdens de eerste congresdag tekenen Luke Bisby (Universiteit van Edinburgh) en Ricardo Weever (Brandweeracademie) voor de plenaire voordrachten. Bisby belicht de maatschappelijke aspecten van brandveiligheidsregelgeving; Weever openbaart de nieuwe inzichten in brandbestrijding. De deelsessies beloven workshops over onder meer data-analyse tijdens en na brand, gepresenteerd door Florian Vandecasteele (Universiteit Gent) en rookgasexplosies, door René de Feijter (Efectis Nederland).

Op de tweede congresdag is het plenaire podium gereserveerd voor Patrick van Hees (Lund University, Zweden) en Ruud van Herpen (Fellow FSE, TU Eindhoven). Van Hees gaat dieper in op het doorgronden van brand en brandoorzaken aan de hand van statistieken en casestudies. Van Herpen doet de invloed van gebouwkenmerken op binnenbranden uit de doeken. Tot de sprekers van de deelsessie behoren Dan Moore en Bernie Higgins (beide van Northampton Fire & Rescue Service, Engeland) over moderne brandbestrijdingstactieken en Robin Zevotek (Underwriters Laboratories, Verenigde Staten) met een update over de studie naar een Fire Service Training Environment.

Het werk van aanstormend brandveiligheidstalent krijgt aandacht via posterpresentaties in de expo-ruimte en middels de IFV-VVBA Scriptieprijs. De presentaties van de drie genomineerden, gevolgd door bekendmaking van de winnaar en prijsuitreiking staan gepland om even over 12:00 uur in de plenaire zaal.

  • De complete programma’s van beide congresdagen, deelnameinfo en het aanmeldingsformulier vindt u op www.ifv.nl
  • Foto: SK FireSafety Group.
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey