Kantoren
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hallen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Woningen
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Hoogbouw
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS
Parkeergarages
Draagconstructies
Gevels
Wanden
Tools BmS

Sprinklers in theorie en praktijk

28 april 2016

Bij de toepassing van sprinklers voor de brandveiligheid van gebouwen kunt u zeker op één ding vertrouwen: een beginnende brand blijft een beginnende brand, die óf direct wordt geblust óf in elk geval wordt beheerst waardoor branduitbreiding wordt voorkomen. Bovendien zorgen sprinklers voor een lagere brandtemperatuur in de ruimte, reductie en koeling van rook en hete gassen tijdens de brand én koeling van de delen van de (hoofd)draagconstructie en scheidingsconstructies in de brandruimte. Hierdoor biedt een sprinklerinstallatie, naast het gewenste brandveiligheidsniveau, perspectief op aanzienlijke besparingen op bouwkundige en constructieve brandveiligheidsvoorzieningen.

Redenen genoeg om u licht op te steken bij het seminar 'Sprinklers: theorie & praktijk' op vrijdag 27 mei a.s. Tijdens deze dagvullende bijeenkomst bij Troned in Enschede wordt u – gratis – bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen in het toepassen van sprinklers in gebouwen. De seminar-sprekers zijn John van Lierop (VEBON-NVBO & EFSN), Ruud van Beeren (Veiligheidsregio Limburg) en Ronald Oldegarm (DGMR Adviseurs) die na zijn betoog de nieuwe praktijkrichtlijn met (ontwerp)aanbevelingen voor de inzet van sprinklerinstallaties in gebouwen ten doop houdt. Het ochtendprogramma met lezingen gaat in de middag vergezeld van een brandproef met sprinklers, begeleid door Quido Harmsen van Troned.

'Sprinklers: theorie & praktijk' is de inmiddels vierde aflevering in de serie theorie & praktijkseminars van de Technische Commissie Brandveiligheid van Bouwen met Staal. Eerdere edities waren gewijd aan brandwerende coatings, brandwerende scheidingen en Fire Safety Engineering. Het komend seminar richt zich vooral op ontwerpers, brandveiligheidsadviseurs en toetsers bij brandweer en bouwtoezicht.

  • Het volledige seminarprogramma, deelnameinformatie en de aanmeldingsoptie vindt u hier.
  • Foto's: kantoorgebouw Vivaldi, Amsterdam (Foster + Partners). Vooral dankzij een sprinklerinstallatie voldoet deze hoogbouw aan de eis van 120 minuten brandwerendheid.
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Contact      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2019      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey